Krumplis tészta
KRUMPLIS TÉSZTA
Hozzávalók:
1 kg burgonya
30 dkg fodrosszélű nagykocka (száraztészta)
2 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál őrölt pirospaprika
Frissen őrölt bors.
Tisztítás után a krumplit apró kockára vágom, forró, sós vízben puhára főzöm (kb. 20 perc).
Az olajon a felkockázott hagymát megdinsztelem (sózom, fedőt teszek rá, így az érzékeny-gyomrúaknak se lessz semmi bajuk). Ha halványsárga, tűzről lehúzom, így teszem rá a pirospaprikát.
A megfőtt krumplit a pirospaprikás hagymára teszem, nagyjából összetöröm, ízesítem sóval, frissen őrölt borssal.
A krumpli főzővizét felöntöm még forró vízzel, sózom, a tésztát ebben főzöm ki (kb.8 perc). Leszűröm, összekeverem a hagymás krumplival, és tálalom.
Lehet több tésztával is főzni, de mi jó krumplisan szeretjük:)))
Vissza
|