Sajtos rakott csirke
SAJTOS RAKOTTCSIRKE
Hozzávalók:
2 db nagyobb kicsontozott csirkemell
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 dl tejföl
Só.
Panírozáshoz:
Liszt
2 db tojás felverve
15 dkg füstölt sajt reszelve
Só.
A csirkemelleket szeletelem, kicsit klopfolom, és sózott tejbe áztatom a fokhagymagerezdekkel együtt, kb. 2 órára.
Egy csinos tűzálló tálat kivajazok.
A csirkemell szeleteket a tejből kivéve megtörölgetem, sózom, és panírozom: lisztben, majd a felvert és megsózott tojásban, végül a finomra reszelt füstölt sajtban.
Rétegesen lerakom a kivajazott tálba, a tetejére rálocsolom a tejfölt, és vajdarabkákat szórok rá.
Praktikus jó szorosan egymás mellé helyezni a szeleteket, és függőlegesen 3 sort kialakítani, hogy a szeletelésnél majd szépen mutasson.
180 C fokon, 50-60 percig sütöm. Figyeljünk rá, ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le fóliával.
Krumpli köret illik hozzá, friss salátával kitűnő ebéd, de hidegen is nagyon finom!
Vissza
|
Mónikám, szerintem nyugodtan kipróbálhatod, ennyi sütési idő alatt biztosan meg fog az is puhulni. A húst klopfold ki, de ne süsd elő.
Majd mesélj, és fotót is kérek! Szép estét kívánok, puszi: Gyöngyi