| 		
		 
 Sonkás-sajtos bundáskenyér
SONKÁS-SAJTOS BUNDÁSKENYÉR 
  
Hozzávalók: 
Szeletelt kenyér 
Felvágott (sonka, párizsi, főtt-tarja, olasz, húsvéti maradék sonka, vagy amilyen felvágottat szeretünk) 
Szeletelt sajt (Lapka stb.) 
Majonéz 
Tojás 
Tej 
Olaj 
Só. 
  
  
Elkészítés: 
A kenyereket megkenjük majonézzel, minden másodikra szeletre teszünk 1 szelet sonkát, arra 1 szelet sajtot. 
A sonka, és sajt fél centivel legyen kisebb, mint a kenyér! Befedjük egy másik szelet majonézes kenyérrel, jól összenyomjuk, a szélei tapadjanak össze, a sajt ne tudjon kifolyni. 
A tojásokhoz kis tejet öntünk, sózzuk, felverjük. Ebbe forgatjuk a megtöltött kenyereket, és nem túl forró olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalukat. 
  
Kiadós reggeli, vagy egyszerű vacsora lehet savanyúsággal (Savanyú káposzta, csemege uborka, idényben paprika-paradicsom, ki mit szeret.). 
Egy pohár tej, vagy tea dukál mellé! 
  
Megjegyzés: 
A képeken Párizsi felvágottat használtam, és kevés grill fűszerkeveréket is szórtam az egyik szelet majonézes kenyérre. 
   
    Vissza  
 | 
Imádom a bundáskenyeret de így még nem próbáltam. :)))
A két egymásraburított kenyérszelet nem fog szétnyílni vagy elcsúszni egymáson?