Vagdalthúscipó kolbásszal töltve
VAGDALTHÚSCIPÓ KOLBÁSSZAL TÖLTVE
Hozzávalók:
80 dkg sertéslapocka darálva, 20 cm-es parasztkolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 2 db szikkadt zsemle, 2 dl tej, 2 db tojás, 1 közepes fej vöröshagyma, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 tk. őrölt majoranna, 1 kk. vegeta, frissen őrölt bors, só, 1 ek. olaj a tepsi kikenéséhez.
A zsemlét kockára vágom, tejbe áztatom. A kolbászt forró víz alá tartom, majd megtörölgetem, így a bőrét könnyen le tudom húzni. A hagymát tisztítom, kockázom. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, zsírjára sütöm, a hagymát ráteszem, megdinsztelem.
Mély tálba teszem a kicsavart zsemlét, a darált húst, az egyenként felütött tojásokat, a megpárolt hagymát a szalonnával együtt, a reszelt sajtot és az összes fűszert. Jó alaposan összegyúrom, gyömöszölöm. Utóízesítem, ha szükséges. Nyáron, egy kisebb tv-paprikát, egészen apróra vágva is adhatunk hozzá.
Olajozott tepsibe fektetem a húsos keverék felét, a kolbászt a közepére teszem, majd beborítom a maradék húskeverékkel. Csinos cipóvá formázom vizes kézzel.
Előmelegített sütőben, kb. 1 óra alatt készre sütöm. Nem kiszárítani! Szeletelés előtt hagyom kicsit pihenni.
Melegen mindenféle körettel kínálhatom, vagy főzelékre feltétnek is kiváló.
Hidegen is finom: például franciasalátával tálalva. Remekül fagyasztható.
A fotón karfiolgratin a körete.
Vissza
|