Petrezselymes burgonya
PETREZSELYMES BURGONYA
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 csomag petrezselyemzöld
3 dkg vaj
A burgonyát meghámozom, kockára vágom, megmosom. Kevés, sós vízben megfőzöm (kb. 20 perc).
Serpenyőben a vajat felhevítem, az apróra vágott petrezselyemzöldet beleteszem. A megfőtt burgonyát leszűröm, és a petrezselymes vajba rakom. Finoman átforgatom, ne törjön össze! Picit megpirítom.
Az újburgonyát nem kell főzni! Tisztítás után rögtön a vajra teszem, fedő alatt párolom meg, tartalmaz annyi vizet, amennyi kell a párolódáshoz.
A petrezselyemzöldet csak a legvégén szórom rá!
Vissza
|
Szia Gyongyike!Ismet 1 remek recept!Tepsis csirke combot keszitettem ma ebedre es a petrezselymes burgonya volt a koret,ami nagyon finom es jol passzolnak eggyutt,!yidamoda