Levesek : Bableves - Juliska babból |
Bableves - Juliska babból
BABLEVES JULISKA
BABBÓL
Hozzávalók:
30 dkg
Juliskabab
2 db közepes
sárgarépa
4 db füstölt
virsli
1 db füstöltlé
leveskocka
1 pohár tejföl, 1 evőkanál
liszt
Só, citromlé, 1-2
babérlevél.
A babot a füstöltlé leveskockával,
enyhén sózott vízben megfőzöm 1 babérlevéllel, majdnem puhára. Beleteszem a
kockára vágott sárgarépát, 10 percig együtt főzöm tovább. Most jön a szeletelt
virsli. A tejfölt elkeverem 1 evőkanál liszttel, kevés levessel felöntöm,
elkeverem, és a forró levesbe öntöm.
Jól kiforralom, fél citrom levével
savanyítom.
Levesbetétnek külön főzök ki
csipetkét, és csak a tálalásnál teszem a levesbe, egyébként másnapra a maradék
levest a tészta "megeszi", és nem levesem lessz, hanem
főzelék.
Vissza
|
Fincsi volt!