Sajttekercs sonkával, tojással töltve
SAJTTEKERCS SONKÁVAL, TOJÁSSAL TÖLTVE
Hozzávalók (4 főre):
25 dkg trappista sajt (egy körcikk, ahogyan darabolva árulják)
1 db natúr camping sajt
3 db kocka natúr (vagy sonkás) Medve sajt
1-2 db csemegeuborka
5 szelet szendvicssonka (lehet pulyka, vagy csirke szalámi is, már mindegyikkel kipróbáltam)
1 kis fej vöröshagyma (diónyi)
1 db főtt tojás
2 csipet petrezselyemlevél (el is maradhat).
Elkészítés:
Forraljunk annyi vizet, amennyi majd ellepi a trappista sajtot, majd vegyük le az edényt a tűzről.
A trappista sajtot tegyük egy sütő zacskóba, és lógassuk bele a forró vízbe kb. 15 percre. (Függ a sajt minőségétől, hogy mennyi idő alatt puhul meg. 15 perc után emeljük ki, és nyomkodjuk meg, ha érzünk benne keményebb "golyót", tegyük még vissza. (nekem eddig nem kellett utána melegítenem a vizet.)
Közben készítsük el a tölteléket:
A hagymát, a főtt tojást, az uborkát, a sonkát szeleteljük fel apró kockákra. A krémsajtokat keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a felkockázott tölteléknek valót. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is.
Ha megpuhult a trappista sajt, nyújtsuk ki abban a sütő zacskóban, amiben puhult! (Ha nem sikerül, tegyük vissza még a forró vízbe. (Forraljuk fel megint a vizet, húzzuk le a tűzről, és úgy tegyük bele a sajtot. A sajtot nem kell főzni, csak melegíteni!)
Ha kinyújtottuk a sajtot, kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel. Ezután tekerjük egy alufóliába, és tegyük a hűtőszekrénybe egy napra, hogy az ízek összeérjenek, és szép vékonyra tudjuk szeletelni.
A receptet, fotókat küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
|