Mézes puszedli
MÉZES PUSZEDLI
Hozzávalók:
Tészta:
33 dkg liszt
5 dkg cukor
12 dkg méz
2 db tojás
2 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
Csipet só.
Máz:
2 tojás fehérje
17,5 dkg porcukor.
Elkészítés:
A cukrot, a mézzel, tojással, vízzel, és olajjal alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a sóval és fűszerrel elkevert lisztet. A masszát 1 órát hűtőben pihentetjük. Pihenés után száraz, enyhén lisztes kézzel kb. diónyi labdákat formálunk, picit lelapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Vegyük figyelembe, hogy a korongok meg fognak nőni!
175 fokon 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni a sütőpapíron.
A mázhoz a tojás fehérjét az átszitált porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a kihűlt puszedliket a még langyos habban megforgatjuk.
Sütőpapírra vagy rácsra téve szárítjuk. Fém dobozban sokáig friss marad.
A receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
|