Csokis ostyalap
CSOKIS OSTYALAP
Hozzávalók:
1 csomag ostyalap (4 lap)
Kb. fél kg darált keksz
25 dkg margarin
50 dkg kristálycukor
10 dkg főzőcsokoládé
20 dkg darált dió
2 dl víz.
Elkészítés:
Lassú tűzön felolvasztjuk a cukrot a vízben. Hozzáadjuk a margarint, felolvasszuk, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a csokoládét, megvárjuk, míg elolvad, majd hozzáadjuk a darált diót és a kekszet. A kekszből kb. felét adjuk hozzá először, és még ha kell, folyamatosan adagoljuk a többit. Nekem nem kellett mind a fél kg. Megvárjuk, míg picit „megköt” a keksz, de még langyosan, kenhető állapotban megtöltjük az ostyalapokat.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
|