| 		
		 
 Frankfurti leves
FRANKFURTI LEVES 
  
  
Hozzávalók: 
1 kis fej kelkáposzta 
3-4 szem burgonya 
1 szál sárgarépa 
1 fej vöröshagyma 
1 nagy gerezd fokhagyma 
Só, bors, őrölt pirospaprika, majoranna, őrölt kömény 
Virsli, vagy kolbász, de inkább virsli 
3-4 evőkanál olaj 
1 púpozott evőkanál liszt 
2 dl tejföl. 
  
  
Elkészítés: 
A kelkáposztát csíkokra, a sárgarépát karikákra vágjuk, a krumplit kis kockákra, a hagymát szintén. A zöldségeket a hagyma kivételével forró vízben odatesszük főni, fűszerezzük sóval, majorannával, őrölt borssal és őrölt köménymaggal. 
Míg a leves fő, az olajon megpirítjuk a karikákra vágott virslit, majd az virslit kiszedjük, félre tesszük. 
A visszamaradt olajon a vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a lepréselt fokhagymát, rátesszük a lisztet és világosra pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, elkeverjük, és rögtön felengedjük egy pohár hideg vízzel. Ebbe a felengedett rántásba keverjük a tejfölt és a levesbe öntjük. Forralunk rajta egyet, végül hozzáadjuk az előzőleg megpirított virsli karikákat.  
  
  
Laktató, gazdag, finom leves! 
  
  
A receptet, fotót küldte: Babette, Edelény. 
  
  
  
 | 
Nagyon tetszik ez a recept, asszem szólok anyunak hogy valamikor csináljon ilyen finom levest :)
Szép napot kívánok!
Üdvözlettel András