Rétes
RÉTES
Hozzávalók
Tészta:
30 dkg liszt
1pohár tejföl
1 db egész tojás
5 dkg zsír
Csipet só.
Kenéshez:
8 dkg zsír
10 dkg liszt.
Töltelék:
Dió, mák, túró, meggy, káposzta, alma – ki milyen rétest szeretne!
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. A 8 dkg zsírt, lisztet a kinyújtott tésztára kenjük, és mint a beiglit, feltekerjük. 1 órát pihentetjük.
Pihentetés után 6 egyenlő részre osztjuk. Tepsi nagyságúra (nagy gáztepsi) kinyújtjuk és megtöltjük, amivel szeretnénk. Végül feltekerjük, és kicsit meglocsoljuk olajjal, vagy zsírral. Szép pirosra sütjük.
Nagyon egyszerű elkészíteni, és finom!
A receptet, fotót küldte: Hajdú Ildikó, Pécel.
|