Mézes krémes
MÉZES KRÉMES
Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg zsír vagy margarin
20 dkg porcukor
1 db tojás
5 dl tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál méz
50 dkg finomliszt.
Krém:
1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
Tej a pudinghoz.
A kenéshez: házi baracklekvár.
Elkészítés:
A tészta alapanyagait alaposan összegyúrjuk, 3-4 részre osztjuk, félórát pihentetjük.
Pihentetés után a 3-4 vékonyra nyújtott lapot tepsi hátulján kisütjük.
Krém: A pudingport az előírásnak megfelelően megfőzzük, majd a vaníliás cukorral, vajjal, cukorral és a reszelt citromhéjjal gazdagítjuk.
A kihűlt tésztalapokat először olvasztott baracklekvárral kenjük meg, majd a pudingos krémmel.
Tetejére porcukor, vagy csokoládémáz illik.
1-2 napig állni hagyjuk szeletelés előtt, amíg a mézes lap megpuhul.
A receptet Sógornőmtől, Ancsától kaptam, nagyon finom, igazi karácsonyi sütemény!
|