Citromos vendégváró szelet
CITROMOS VENDÉGVÁRÓ SZELET
Hozzávalók:
Barna lap:
25 dkg liszt
5 dkg zsír
1 db tojás
1dkg szalakáli
1dkg kakaó
Kevés tej.
Piskóta:
15 dkg cukor
3 db tojás sárgája
3 evőkanál víz
13 dkg liszt.
Krém:
4 dl tej
5 evőkanál liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
Fél citrom leve.
Citrommáz:
20 dkg porcukor
1 db tojásfehérje
Fél citrom leve.
A díszítéshez: Apóra vágott pisztácia.
Elkészítés:
Barna lap: A tésztát kevés tejjel összeállítjuk, és két lapot sütünk.
Piskóta: A tojás sárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük, hozzászitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a tojásfehérjékből felvert habot. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük.
Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk. A vajat a cukorral jól kiverjük és a tejes péphez adjuk, simára keverjük, és cseppenként hozzáadott citromlével ízesítjük.
Összeállítás: Az egyik barna lapra felkenjük a krém felét, ráhelyezzük a piskótát, majd arra a maradék krémet tesszük. Ráfektetjük a másik barna lapot, végül citrommázzal bevonjuk, majd apróra vágott pisztáciával meghintjük.
Citrommáz: A porcukrot a tojásfehérjével, a citromlével fényesre keverjük.
A süteményt egy napig állni hagyjuk, utána szeleteljük és fogyasztjuk.
A receptet, fotókat küldte: Imola és Ernő Bredy, Bad Hersfeld, Németország.
Vissza
|
Nagyon finom, én vaniliás krémmel szoktam tölteni.A saját receptemben a neve Lipcsei krémes, a tetejére csokoládémázat teszek.