Kakaós torta
KAKAÓS TORTA
Tészta:
20 dkg puha vaj
1 bögre cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
3 evőkanál kakaópor
1 bögre tej
2 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só.
Krém:
3 db tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál kakaó
1 narancs
25 dkg vaj.
3 dl-es bögrét használunk.
Elkészítés:
Tészta: A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, a tojásokkal habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a tejet. A lisztet a sütőporral, egy csipet sóval elkeverjük, majd hozzákeverjük a tejes masszát, tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. (Ne süssük túl, ne szárítsuk ki!)
Krém: Habosra keverjük a tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk a kakaóport, a narancs lereszelt héját, és 1 evőkanál narancslét is. Állandóan kevergetve gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, 25 dkg előre kikevert vajat hozzákeverünk.
Összeállítás: A kihűlt tortalapot vízszintesen 2-3 lapba vágjuk, a krémmel betöltjük, kívülről is lekenjük.
A receptet küldte: Móró Éva, Dunakeszi
Vissza
|