Körtés piskóta serpenyőben sütve
KÖRTÉS PISKÓTA SERPENYŐBEN SÜTVE
Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg kristálycukor
Fél citrom reszelt héja
15 dkg liszt
2 csipet só
3-4 db körte apró kockákra vágva
6 evőkanál cukor
5 dkg margarin
Őrölt fahéj.
Elkészítés:
Piskóta: A lisztet átszitáljuk és elkeverjük egy csipet sóval. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, félretesszük. A tojások sárgáját 15 dkg cukorral kikeverjük, belereszeljük fél citrom héját, majd 2 részletben óvatosan a felvert habot is belekeverjük. Több részletben hozzákeverjük a lisztet is és picit félretesszük.
A serpenyőnkben 6 evőkanál cukrot barnára pirítunk (karamellt készítünk), hozzákeverjük a margarint és rátesszük a darabolt körtét. Megszórjuk 2 evőkanál liszttel (ez veszi fel a körte levét). Megszórjuk őrölt fahéjjal majd ráöntjük a nyers piskóta-tésztát, amit már előbb összekevertünk. Fedővel lefedjük, és takaréklángon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Készíthetjük sütőben is, ha sütőálló a serpenyőnk. (Öntött vas, vagy Tupper nagy nyeles serpenyő). Ha sütőben készítjük, nem kell lefedni. Ha Tupper serpenyőben a tűzhelyen készítjük, 15 perc után töröljük le a fedő belsején keletkező párát.
Készíthetjük almából is.
A receptet elkészítette: Móró Éva, Dunakeszi.
Vissza
|