Sárgabarackos cobbler
SÁRGABARACKOS COBBLER
Hozzávalók:
50 dkg sárgabarack
5 dkg aszalt meggy.
Szórás:
1 evőkanál barnacukor (rumos ízesítésű)
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős).
Tészta:
30 dkg liszt
1 csipet só
5 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
10 dkg margarin
1 db tojás
1,5 dl folyékony habtejszín.
A tetejére:
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Fél teáskanál őrölt fahéj.
A tálaláshoz:
Vanília fagylalt.
Elkészítés:
A sárgabarackot alaposan megmossuk, a hibás részéket kivágjuk, éles késsel félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk. Az így előkészített barackokat egy 20 x 28 cm-es tepsibe sorakoztatjuk, a belsejükkel felfelé, és aszalt meggyeket teszünk a barackok közepébe. A barnacukrot elkeverjük a vaníliás cukorral és a pudingporral, ezzel megszórjuk a barackokat.
Robotgépben (késes karral) összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, egy csipet sót és a margarint (fél perc). Hozzáadjuk a tojást és a tejszínt, és tovább keverjük (1 perc). A kész tésztát evőkanál segítségével a barackokra halmozzuk, majd meghintjük a cukor, vaníliás cukor, fahéj keverékével.
Előmelegített sütőben 180-200 C fokon, alsó felső állásnál kb. 30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Tálalásnál vanília fagylaltot kínáljunk mellé.
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető sütemény. A sárgabarack helyettesíthető más bogyós gyümölcsökkel is, akár vegyesen, több fajtával is, sőt, lehet akár fagyasztott gyümölcsökkel is kísérletezni.
Vissza
|