Pizzás kifli
PIZZÁS KIFLI
Hozzávalók:
Tészta:
1,3 kg liszt
1 mokkáskanál cukor
1 evőkanál só
1 db tojás
1 dl tejföl
2,5+1,5 dl langyos víz
2,5 dl joghurt
12,5 dkg vaj
80 gramm friss élesztő
1 dl olaj
Töltelék:
4 db apró kockákra vágott savanyított uborka
30 dkg apró kockákra vágott szalámi
15 dkg reszelt sajt
1 dl tejföl
Ketchup.
A kiflik lekenéséhez:
3-4 db tojássárgája
Elkészítés:
1,5 dl langyos vízhez hozzáadunk egy evőkanál lisztet, egy mokkáskanál cukrot, két csomag élesztőt, és felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóit a liszt kivételével egy tálba öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is, és gyúrás közben lassan adagoljuk hozzá a lisztet is. Lágy tésztát kell kapnunk. A lisztből hagyunk picit a deszka szórásához is. A tésztát duplájára kelesztjük. (Langyos helyen kb. 40 perc alatt szépen megkel.)
Míg kel a tészta összekeverjük a tölteléket.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket külön-külön kör alakúra nyújtjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk. Mindegyik cikkre teszünk egy kiskanál tölteléket és kiflit sodrunk belőle. Tepsire (nem kell kikenni semmivel) tesszük a kifliket, lekenjük őket tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 200 C fokon megsütjük.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Gyöngyikém csak annyit javíts a recepten, hogy egy darab élesztő nálunk 40 g vagyis 4 dekás. Lehet elég lenne egy darab élesztővel is készíteni. De anyu is mindég kettővel készítette a kellett kalácsokat. Így én is igy tanultam meg. De aki mindég egy élesztővel dolgozott idáig, annak ajánlom, hogy ne változtasson.
Nekem igy a biztos, mert én mindég több mint egy kilóból készítem a kalácsot vagy sós sütit és még mindég meg is kelt szépen a tésztám.
Üdvözlet.
Mónika rendben, javítottam! Szép napot kívánok, puszi: Gyöngyi