Sándor saláta
SÁNDOR SALÁTA
Hozzávalók:
1 fej saláta (jégsaláta is lehet)
2-3 szál újhagyma
1db tv paprika
1db paradicsom
1 db alma
10 dkg kemény sajt (trappista, ementáli, dán sajt, amit szeretünk)
10 dkg gépsonka (elhagyható).
Mártás:
1 kis tubus majonéz (Univer)
1 pohár tejföl (1,75 dl)
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál porcukor
Pár csepp citromlé
Frissen őrölt bors.
Elkészítés:
A mártás hozzávalóit összekeverjük, hűtőbe tesszük. A salátát leveleire szedve nagyon alaposan megmossuk, kicentrifugázzuk, majd falatnyi csíkokra vágjuk. A paprikát, paradicsomot mosás után félkarikákra vágjuk. A sajtokat, gépsonkát felkockázzuk. Az almát kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk.
Végül összeállítjuk a salátát, az összes zöldséget és a sajtot üvegtálba tesszük, majd meglocsoljuk a mártással.
Jól lehűtve tálaljuk.
Vissza
|