Almalekvár
ALMALEKVÁR
Hozzávalók:
1 kg alma
15-20 dkg cukor (ízlés szerint, és attól függően, mennyire édes az almánk)
1 kávéskanál őrölt fahéj.
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kislyukú reszelőn lereszeljük, a cukorral elkeverjük. Ha szeretjük, hintsük meg őrölt fahéjjal is.
Csendes lángon, kevergetve kb. fél órát főzzük, míg kissé besűrűsödik.
Jól elmosott, tiszta befőttes üvegekbe töltjük, csavaros tetővel lezárjuk és fejtetőre fordítjuk az üvegeket. 5 percig hagyjuk így, majd a helyére (hűvös helyre, pincébe, kamrába) tehetjük.
Felbontás után hűtőszekrénybe tároljuk.
Nagyon finom lekvár vajazott kalácsra kenve, egy pohár tej kíséretében remek reggeli, vagy vacsora.
Tipp:
Az üvegeket betöltéskor állítsuk 2-3 cm-es forró vízbe, így biztosan nem fog megrepedni egyik sem.
Vissza
|