Sajtos ropogós Ancsától
SAJTOS ROPOGÓS ANCSÁTÓL
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg reszelt sajt (Trappista, de lehet füstölt is, vegyesen)
2 dl tejföl
Só, pirospaprika
2 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor.
A tetejére:
1 db tojás
Reszelt sajt a szóráshoz.
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos vízben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt elkeverjük, tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük, majd 3-szor nyújtjuk, hajtogatjuk. (A hajtogatások közben 20-20 percet pihentetjük a tésztát.) Végül nagyon vékonyra kinyújtjuk, megkenjük egy felvert tojással, és sok-sok reszelt sajttal megszórjuk. Téglalapokra vágva tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
Nagyon hamar megsül, attól függően, milyen vékonyra nyújtottuk!
Frissen a legfinomabb, de másnap, harmadnap is finom ropogtatni való, olyan, mint a sajtos chips.
Köszönet a receptért drága Sógornőmnek, Ancsának!
Vissza
|
Az 1 tojás a tésztába kell, vagy lekenni?
A tetejére, a kenéshez, a receptben is átírtam, így biztos nem téveszthető el. Jó sütést kívánok: Gyöngyi