Mákos meggyes sütemény
MÁKOS-MEGGYES SÜTEMÉNY
Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre darált mák
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
1 bögre tej (egy-két ujjnyival kevesebbet használunk)
1 db tojás
2 marék magozott meggy (lehet fagyasztott is, nálam most ez volt, kiolvasztás nélkül használtam).
A meggyszemek forgatásához:
2 evőkanál zsemlemorzsa (édes morzsa)
2 evőkanál cukor.
2,5 dl-es bögrével mérünk.
Elkészítés:
Egy közepes méretű, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt bekapcsoljuk (200 C fok, alsó-felső állás).
Egy tálba mérjük a lisztet, mákot, cukrot, a sütőport, és egy csipet sót adunk hozzá. Ráreszeljük a citrom héját. A tojást a mérőbögrébe törjük fel, elhabarjuk kicsit, a tejjel felöntjük, a tálba öntjük a többi hozzávalóhoz. Gyorsan elkeverjük, hogy ne legyenek liszt-szigetek, és a tepsibe öntjük a tésztát.
Egy tányérba szórjuk a zsemlemorzsát (édes morzsát), a cukrot, és meghempergetjük benne a meggyszemeket, majd a tészta tetejére szórjuk.
A sütőbe tesszük a tepsit, kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
Tálalásnál porcukorral megszórhatjuk a tetejét. Ha ropogósra akarjuk sütni a tetejét, a maradék cukros morzsát szórjuk a tészta tetejére a sütés előtt.
Nagyon gyorsan összeállítható, egyszerű sütemény kávé, tea, tej mellé.
Vissza
|
Drága Gyöngyikém! Na ez lesz az én süteményem:)) MÁKOS:)) Mentettem is!:)
Ölellek: Fagyi
Jó étvágyat hozzá! Kíváncsi vagyok, kedvenc lesz-e? Puszi: Gyöngyi