Sampite
SAMPITE
Tészta:
10 evőkanál cukor
10 db tojássárgája
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
10 evőkanál víz.
Hab:
10 db tojásfehérje
50 dkg cukor
2 dl víz.
Csokimáz:
15 dkg csokoládé
3 evőkanál cukor
Negyed margarin
Fél pohár víz.
Elkészítés:
A tésztához kikeverjük a cukrot a tojássárgájával és vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet és sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsiben kisütjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a cukrot felolvasztjuk nem egész két deci vízben. Amikor a cukor bugyborékol a nagyon kemény habba önteni lassanként és folyamatosan keverjük mixerrel. Ezt a habot a tészta tetejére kenjük.
A csokimázhoz a vizet felforraljuk a cukorral, belekeverjük, a csokit, majd levesszük a tűzről és belekeverjük-olvasszuk a margarint is. Ezzel a mázzal leöntjük a fehér habot, ha már picit kihűlt a csokimáz.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Milyen szép magas lett a hab a tetején, igen csábító:)