Sült kacsacomb olasz céklasalátával
SÜLT KACSACOMB
Hozzávalók:
4 db kacsacomb
Kacsazsír, vagy olaj
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 dl vörösbor (Merlot – Cabernet cuvie)
Néhány szem aszalt szilva.
Elkészítés:
A combokat forró olajon, vagy kacsazsíron elősütjük. Jénaiba tesszük, ráöntjük a maradék és kisült zsírt. Sózzuk, borsozzuk. 4-5 gerezd fokhagymát és egy nagyobb vöröshagymát négybe vágva, mellédobunk. 2 dl vörösbort ráöntünk, az aszalt szilvát is rádobjuk. Lefóliázva egy órát sütjük sütőben. A fóliát levéve a bőre 20 perc alatt ropogósra sül.
A hagymákat, szilvát a levével összeturmixoljuk, és tálalásnál a köretre (jelen esetben tésztára) tesszük.
Nagyon finom omlós lett így elkészítve a kacsacomb!
OLASZ CÉKLASALÁTA
Hozzávalók:
80 dkg közepes méretű cékla
3-4 gerezd fokhagyma
Olívaolaj, balzsamecet, só, bors.
Elkészítés:
A céklákat megmossuk, és kevés vizet aláöntve sütőben közepes lángon megsütjük. (Kb. egy-másfél óra.) Hagyjuk kihűlni, hogy meg lehessen fogni. A héját lehámozzuk, és kockákra vágjuk a céklát. Lehet csíkokra, vagy szeletekre is vágni, kinek hogyan szimpatikusabb.
A fokhagymákat vékonyan fölszeleteljük, rászórjuk a céklára, végül sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk.
Kis érlelés után máris fogyasztható.
Szuper finom! Sehogy máshogy nem csinálok többé céklát, csak így. Összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a hagyományos (főzött) céklasaláta, és még kevesebb a munka is vele.
A receptet, fotókat küldte: Gonda Jánosné, (Gondaanyu), Hajós.
Vissza
|