Krémes sütemény - sütés nélkül
KRÉMES SÜTEMÉNY - SÜTÉS NÉLKÜL
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg darált háztartási keksz
1,5 csomag margarin (32,5 dkg)
20 dkg darált dió
20 dkg darált mogyoró
25-30 dkg porcukor
Sűrű őszibaracklé (rostos üdítőlé)
I. Krém:
Fél adag párizsi krém (ami megmaradt a Tátra csúcs sütinél)
II. Krém:
4 csomag vaníliás pudingpor
1,5 liter tej
12 evőkanál cukor
3 evőkanál étkezési keményítő
1 csomag margarin (25 dkg).
Tetejére:
4 csomag tejszínhabpor (slág por), előírás szerint elkészítve.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, szükség szerint adunk hozzá baracklevet, hogy ne legyen túl száraz. Ezt a masszát egy kisebb tepsibe nyomkodunk, amit előtte enyhén kikentünk vízzel.
A massza tetejére kenjük a párizsi krémet, és annak a tetejére a vaníliás krém. A vaníliás krémhez a szokásos módon megfőzzük a pudingot a cukorral, étkezési keményítővel, majd mikor kihűlt, kikeverjük margarinnal.
Végül a tejére a vízzel, vagy tejjel fel (kb. 2 dl, vagy picivel többel) felverjük a tejszínhabport. (Attól függ, mennyire szeretnénk keményre a tejszínhabot, de mindenképp legyen tartása.)
A süteményes tálon a Dunai hullámok és a Plazma torta között, középen látható ez a Krémes sütemény.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|