Dunai hullámok
DUNAI HULLÁMOK
Tészta:
10db tojás
15 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 kocka margarin (25 dkg)
15 evőkanál tej
15 evőkanál liszt
2 csomag sütőpor
1 db citrom reszelt héjja
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rum.
Töltelék:
1 kg magozott meggy
Rum
Krém:
4 csomag vaníliás puding
1 kocka margarin (25dkg)
12 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál étkezési keményítő
1,5 liter tej.
Tetejére: Csoki máz.
Elkészítés:
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, majd a margarinnal és hozzákeverjük a többi hozzávalót is a kakaó kivételével. Mikor kész, kettéválasztjuk a tésztát, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Lisztezett, margarinozott, nagyméretű (38x40cm) tepsibe öntjük a világos tésztát, eloszlatjuk rajta a meggyet. Ezt kb.10 percig sütjük 190 C-on, majd kivesszük a sütőből és rákenjük a kakaós tésztát is, és még kb.15-20 percig tovább sütjük.
A pudingot, cukrot és étkezési keményítőt kikeverjük csomómentesre pici tejjel, és megfőzzük a többi tejben. Mikor kihűlt a krém, kikeverjük margarinnal. Ezt a krémet kenjük a kihűlt piskótára.
A süteményt hagyjuk kicsit lehűlni, majd csoki mázzal bevonjuk és megcifrázzuk a tetejét.
Mikor másnap felvágtam a süteményt, kicsit megijedtem, mert keményebb lett a tészta a vártnál. De a harmadik nap már tökéletesen megpuhult és nagyon finom lett!
A receptben ezt a sütési időt írta, amit ide írtam, de én lehet, legközelebb picit korábban kiveszem a tésztát a sütőből.
A receptet egy hazai süteményes recept könyvből olvastam és annak alapján készítettem el.
A receptet küldte: Szabó Mónik, Becse, Vajdaság.
A felső képen a jobbról a második a Dunai hullámok.
Vissza
|
Nagyon jol nezki a Dunahulam a vikenden kilesz probalva Es a tobi suti gratulalok Gyongyi es Moni kelemes hetveget PIRI