Márványos habcsók
MÁRVÁNYOS HABCSÓK
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé.
Elkészítés:
A sütőt 135 C fokra előmelegítjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, kicsit félre tesszük. A porcukrot átszitáljuk, ha szükséges.
A tojásfehérjéket szintén vízgőz fölött verjük fel kemény, fényes habbá úgy, hogy habverés közben kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot.
Az olvasztott csokoládé egyharmadát vékony sugárban csurgassuk a hab tetejére és egy fogvájó, vagy hurkapálcika segítségével húzzunk a csoki csíkokból márványos erezetet. Két evőkanál segítségével tegyünk halmokat sütőpapírral bélelt tepsire. A megmaradt habra rajzoljunk megint csíkokat és ismételjük meg az egész előző folyamatot. Végül 35-40 perc alatt szárítsuk ki a sütőben a habcsókokat. A nagyobbaknak picit puha marad a belseje.
A receptet Tücsökbogár honlapján találtam. Mi nem vagyunk oda a habcsókért, ám így elkészítve igen finom! Újra kell készítenem egy adagot, mert elfogyott, pedig karácsonyra szántam..
Vissza
|
Szia!
Nagyon szép márványos lett a habcsókod. Nálam is készül a napokban, az utolsó pillanatban, mert nagyon gyorsan elfogy :). A nagyobb habcsókokat kicsit tovább is lehet szárítani, akkor nem marad puha a belseje.