Andaluziai rolád
ANDALUZIAI ROLÁD
Hozzávalók:
40 dkg darált keksz
20 dkg darált mogyoró
20 dkg kókusz
40 dkg porcukor
10 evőkanál meleg víz
40 dkg margarin
2 zacskó tejszínhabpor
Kristálycukor
Ételszínezék.
Töltelék:
25dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
25 dkg porcukor
5 dkg reszelt csokoládé.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a tejszínhabpor és a víz keverékét is (amit előzőleg felvertünk habnak). Kétfelé választjuk a tésztát és az egyik felébe ételszínezéket gyúrunk. Állni hagyjuk kicsit, míg a tölteléket elkészítjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a kakaóporral és a reszelt csokival is.
Az ételszínezékes tésztát kinyújtjuk egy alufólián, amit előtte meghintettünk kristálycukorral, erre rányújtjuk a világos tésztát, majd szétkenjük rajta a tölteléket. Szorosan felcsavarjuk és pár órára hűtőbe tesszük. Ha kicsit megkeményedett, egy centis szeletekre vágjuk, majd ezeket a szeleteket is félbevághatjuk még, ha túl nagyok lettek.
A receptet egy hazai hetilapból néztem ki, nagyon finom lett. Vivi szülinapján majdnem mind elfogyott!
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse Vajdaság.
|
Kedves Mónika!!
Te hol laksz?