Pudingos batyuk
PUDINGOS BATYUK
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg Rama margarin
25 dkg liszt
1 csipet só.
Krém:
1 csomag pudingpor (vaníliás, vagy csokis)
1-2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
4 dl tej.
Elkészítés:
A túrót a margarinnal, liszttel, egy csipet sóval összegyúrjuk, és másnapig hűtőben pihentetjük.
Krém: Vaníliás, vagy csokis pudingot előírás szerint felfőzzük 4 dl tejben cukorral, úgy, hogy kicsit keményebb legyen. Ezt is lehet előző este elkészíteni és másnap már lehet tölteni.
Összeállítás:
A tésztát kinyújtjuk és 10x10 cm-es kockákra vágjuk. Minden kockára teszünk egy-egy kanál pudingot és a négy sarkát összefogjuk.
Előmelegített sütőben, 160 C fokon, szép halványra sütjük. Porcukorral szórjuk meg.
Ez a süti lehet diétás is, mert a tésztába nem kell cukor, a pudingot pedig lehet édesítővel is készíteni.
Nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető sütemény!
A receptet, fotókat küldte: Szem Lászlóné, Rózsika, Bácsbokod.
Szabó Mónika is elkészítette, az Ővé ilyen lett:
Vissza
|
Kedves Rózsika! Én dupla adagot készítettem belőle, és tényleg nagyon finom lett. MOndhatom, hogy egy nap alatt megettük az összeset. Csak nekem a dupla adagból jött ki 42 db. kis batyu. Gyöngyikém vannak fázisfotóim is, majd küldöm. Puszi
Mónikám, köszönöm a képeket, feltettem:) Még több kedvet csináltál, hogy többen elkészítsék, örülök, hogy fotóztál, és elküldted! Puszi: Gyöngyi