Sült csirkeszárnyak (csípős-édes)
SÜLT CSIRKESZÁRNYAK (CSÍPŐS-ÉDES)
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 dl méz
Fél dl olaj
2 kávéskanál csípős paprikakrém/Erős Pista
2 kávéskanál vörösborecet/balzsamecet
1 kávéskanál só
Kevés olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A méz, olaj, paprikakrém, ecet és só keverékéből elkészítjük a pácot. A csirkeszárnyakat kettévágjuk, egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a pácot és jól összeforgatjuk. Hűtőbe téve legalább 30 percet - de lehet 1 napot is - érleljük.
A csirkeszárnyakat kiolajozott tepsibe tesszük úgy, hogy ne fedjék egymást. A sütőt 200 C fokra előmelegítjük, a tepsit alufóliával lefedjük, és a szárnyakat 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és a tepsit visszatesszük további 20-25 percre, hogy a szárnyak szép pirosak, ropogósak legyenek.
Sült burgonyával, salátával tálaljuk.
Forrás: Fanny Konyha.
Vissza
|
Druszám, Gyöngyi 2! Add meg az e-mail címed (akár itt, akár a főlodlaon, bal oldalt, alul - e-mail a szerkesztőnek), és átküldöm.
Érdemes kipróbálni, nem bonyolult. Üdv: Gyöngyi (a szerk.)