| 
 Krémes kocka 2.KRÉMES KOCKA 2.   Hozzávalók: Tészta: 12 db tojásfehérje 24 evőkanál cukor 1 teáskanál ecet.   Krém: 12 db tojássárgája 22 evőkanál cukor 5 csomag vaníliás pudingpor 10-15 dkg darált, vagy durvára vagdalt dió 10-15 dkg darált keksz 4 szelet főzőcsokoládé (5-6 dkg) 2 evőkanál étkezési keményítő 2 liter tej 1,5 margarin (37,5 dkg) Fél kg őszibarack, friss, vagy fagyasztott.   Tetejére: 4-5 csomag tejszínhabpor.     Elkészítés: A tojások fehérjébe belerakjuk az ecetet majd kemény habbá verjük. Lassanként hozzá adagoljuk a cukrot. Egy nagyméretű, zsírozott, lisztezett tepsiben szárítjuk sütőben, 1,5 órán keresztül, 150 C fokon. Erre a tésztára kerül a felvagdalt őszibarack. A tojások sárgáját kikeverjük 10 kanál cukorral. Külön pici tejjel kikeverjük a pudingokat 10 kanál cukorral és az étkezési keményítővel. Majd az egészet csomómentesre mixeljük, és ha forr a tej, megfőzzük krémnek. Mikor besűrűsödött, egyik felébe a krémnek beleolvasztjuk csokoládét. Kihűtjük mindkét krémet, majd fele-fele margarinnal kikeverjük őket. A sárga krémet még elkeverjük a dióval és a keksszel. Az őszibarackokra kenjük a először a sárga, majd a barna krémet. A tejszínhabport felverjük vízzel, majd a lehűtött krémre kenjük, és villával megcifrázzuk a tetejét.     A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság. 
 
 
 
 
    Vissza 
 | 
nagyon tetszik ez a süti biztosnagyon finom lehet kifogom próbálni.