Töltött tök tojással
TOJÁSSAL TÖLTÖTT TÖK
Hozzávalók:
2 db nagyobb tök
5 dkg margarin
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 teáskanálkanál só.
Töltelék:
1 fej vöröshagyma
3-4 kanál olaj
Egy kisebb csokor apróra vágott petrezselyemzöld
10 dkg reszelt sajt
2 kiskanál házi paradicsomlé
Ízlés szerint só, bors
5 db tojás
5 szelet szikkadt kenyér
Tej a kenyér áztatásához
Elkészítés:
Az áztatott kenyereket jól kinyomkodjuk. Az olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott hagymát, rátesszük a paradicsomlevet, majd beleütjük az öt db tojást, és jól elkeverjük. Ízlés szerint ízesítjük.
A tököket meghámozzuk, kettévágjuk hosszában és a magját kivájjuk. Enyhén sós, forró vízben csak egyet forralunk rajta. A tölteléket és az áztatott kenyeret jól elkeverjük. Margarinnal kikenjük a tepsit, és a tököket belerakjuk, majd megtöltjük a töltelékkel. Elkeverjük a lisztet és tejfölt (vagy joghurtot), és ezzel öntjük le a tököket. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben készre sütjük.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|