Margarinos sós rombusz
MARGARINOS SÓS ROMBUSZ
Hozzávalók:
Tészta:(Mint a sós buktához)
Kb. 1 kg liszt
4 dl langyos víz
1 dl tej a kovászhoz
8 dkg élesztő
1 kiskanál cukor (a kovászhoz)
1 evőkanál liszt (a kovászhoz)
2 evőkanálkanál só
Kb. 10-15 dkg disznózsír.
Töltelék:
4 db tojássárgája
2 kiskanál só
25 dkg kalácsba való puha margarin (Rama margarin).
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, lisztes langyos tejben, majd a többi hozzávalóhoz öntjük. Nagyon jól eldolgozzuk a tésztát, bedagasztjuk szép hólyagosra. Meleg helyen kelesztjük kb. egy órát. Időközben is át lehet dagasztani lisztes kézzel.
Mikor megkelt a tészta, két részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a töltelék felével, felcsavarjuk, mint a beiglit, majd 4-5 centis rombuszokra vágjuk. A töltelékhez a tojássárgákat jól elkeverjük a sóval és margarinnal. A másik roládot is ezzel kenjük le.
A tetejét már nem kell semmivel sem lekenni, mert a töltelékben lévő tojássárgája adja meg a szép sárga szint a süteménynek.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|