Cseresznyeleves
CSERESZNYELEVES
Hozzávalók:
60 dkg cseresznye magozva (lehet fagyasztott is)
4-5 evőkanál cukor (szőlőcukor is lehet)
1 doboz tejföl (175 gramm)
1 evőkanál liszt
Fél kávéskanál őrölt fahéj
3-4 db szegfűszeg
1 db citrom.
Elkészítés:
Kevés vízbe teszünk 2 evőkanál cukrot, felolvasszuk, és a fele gyümölcsöt kissé megpároljuk benne. Felöntjük 8 dl forró vízzel, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel, a citrom reszelt héjával, csipet sóval, cukorral.
A tejfölt simára keverjük egy evőkanál liszttel, kevés forró levessel, és behabarjuk a levest. Rövid forralás után hozzáadjuk a többi gyümölcsöt is, és ízlés szerint utóízesítjük cukorral, citromlével.
A fazekat hidegvízbe állítjuk, hogy gyorsabban lehűljön, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Hidegen, tejszínhabrózsával tálaljuk. Meggyel is elkészíthető, kitűnő nyári leves.


Vissza
|
nyámi