Vonat torta
VONAT TORTA
Hozzávalók:
Világos piskóta:
18 db tojás
18 evőkanál cukor
9 evőkanál liszt
15 evőkanál darált dió
1,5 csomag sütőpor
Kakaós piskóta:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
3 evőkanál darált dió
3 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
Krém:
6 csomag vaníliás pudingpor
2 liter tej
3 evőkanál étkezési keményítő
20 evőkanál cukor
10-15 dkg kalácsba való csoki
50 dkg ananász konzerv
1,5 kalácsba való margarin
1 zacskó tejszínhabpor (4-5 dkg-os)
Tetejére:
Fél kg tejszínhabpor (vízzel vagy tejjel kell kikeverni)
Ételszínezék
Virágok
6 db kerek keksz a kerekeknek
Gyertya, tűzijáték.
Elkészítés:
A világos piskótához a 6 tojássárgáját kikeverni 6 kanál cukorral, majd hozzáadni a 3 kanál lisztet, 5 evőkanál darált diót, a sütőport és a 6 db tojás kemény habját. Zsírozott, lisztezett közepes méretű tepsiben sütni (mérete mint a Kinder tortáé).
Még 2 ilyen piskótát sütni.
A kakaós piskótát is ugyanígy kisütni, azzal a különbséggel, hogy megy a tésztába két kanál kakaópor.(Ez lesz a mozdony tésztája). Még melegen egy kis részt felcsavarunk vizes konyharuhán roládnak. Ez lesz a mozdony eleje. Még három egyenlő téglalap alakú tészta kell, hogy maradjon. Kettőt összeragasztunk krémmel vízszintesen. Erre kerül a rolád (amiből kb. egy centit levágunk a kéménynek). A harmadik téglalapot pedig három egyenlő részre osztjuk és még egy kis rész felmarad a kéményből. Összesen így lesz négy kisebb négyzetünk. Ebből lesz a kabin.
A tejet el kezdjük forralni negyed margarinnal, csak picit veszünk el belőle, hogy kikeverjük vele hidegen csomómentesre a pudingot, cukrot és étkezési keményítőt. Mikor forr a tej, hozzáöntjük a pudingot, majd besűrítjük. Még melegen elveszünk belőle 1/3 részt külön edénybe, és beleolvasztjuk a csokit. Ez lesz a mozdony krémje. A többi krém marad világos.
Mikor kihűltek a pudingok, a sárgához keverünk 1 egész margarint, a másik negyed margarinnal pedig kikeverjük a csokis krémet. A csokis krémhez felverünk még egy zacskó tejszínhabport és hozzákeverjük. Ez lágyítja a krémet és jobb ízt ad neki.
Összeállítjuk a világos piskótákat:
Egy piskótát megöntözzük ananász lével, majd apró kockákra vágott ananász következik, aztán vaníliás krém, piskóta, ananász lével megöntözve, ananász, vaníliás krém, piskóta. Végül vékonyan lekenni tejszínhabporral. A közepére a barna piskótából vonatot formázni, és megkenni a csokis krémmel. Vékonyan megkenni tejszinhab porral és díszíteni.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
A fiam csütörtökön lesz nyolc éves és Thomasos tortát szeretne és ennek a torta alapján megsütöm neki!Köszi a segítségedet!Remélem sikere lesz!