Gombával töltött fasirt rolád
GOMBÁVAL TÖLTÖTT FASIRT ROLÁD
Hozzávalók:
1 kg darált disznó, vagy marhahús
40 dkg gomba
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
10-15 dkg reszelt sajt
Kb. 1-1,5 dl tej
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
3 db tojás
8-10 vékony szelet gépsonka
3 szelet másnapos kenyér
Olaj
Só, bors
Vegeta
Alufólia.
Elkészítés:
A kenyereket beáztatjuk a tejben, majd jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a darált disznóhúshoz. Adunk hozzá még három db tojást, és ízlés szerint ízesítjük. Egynemű masszává gyúrjuk. Egy serpenyőben, 3 evőkanál olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát. Amikor már üvegesre pirítottuk, hozzáadjuk a gombát (amit előzőleg megmostunk és felvagdaltunk). Sózzuk, borsozzuk majd így hagyjuk párolódni saját levén. Mikor már szépen megpuhult, a tejfölben elkeverünk egy kanál lisztet és hozzákeverjük a gombához. Még egy kicsit hagyjuk összeforrni és levesszük a tűzről.
Ebből a húsmennyiségből két rolád lesz. Egy roládhoz a húsmassza felét téglalap alakúra nyújtjuk egy gyengén olajozott alufólián. A húsra függőlegesen ráhelyezünk 4-5 szelet gépsonkát. Majd hosszában elterítjük rajta a gombamártás felét és megszórjuk reszelt sajttal. A húst felcsavarjuk, lisztes kézzel összetapasztjuk. Picit még csepegtetünk rá olajat, majd teljesen bevonjuk alufóliával. A tepsibe már külön nem kell olaj.
Ugyan így járunk el a másik roláddal is.
Kb. egy órán keresztül sütőben sütjük a fóliában. Utána szétnyitjuk a fóliát és kb. még fél óráig sütjük, hogy szép piros legyen a teteje.
Ez a mennyiség kb. 8-10 személynek elég.
Fóliában sült újkrumplival, salátával, vagy savanyúsággal tálaljuk.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|