| 
 Juhtúrós pogácsaJUHTÚRÓS POGÁCSA     Hozzávalók: 50 dkg liszt 3 dkg élesztő 10 dkg vaj 15 dkg juhtúró 2 db tojás sárgája 1 dl tejföl 1 csapott evőkanál só 2 dl tej 1 kávéskanál cukor. A tetejére: 1 db tojás sárgája 10 dkg reszelt sajt.     Elkészítés: A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal és túróval. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk. Beletesszük a többi hozzávalót is, jól összegyúrjuk, dagasszuk, kevés lisztet adunk hozzá, ha szükséges, hogy lágy, de formázható tésztát kapjunk. Liszttel megszórva, langyos helyen kb. 1,5 óra alatt a duplájára kelesszük.  Lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét bekockázzuk, kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, két tenyerünk között megsodorjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsikre ültetjük a pogácsákat, majd a tetejüket megkenjük tojássárgával, és egy-egy csipet reszelt sajtot ültetünk rájuk. Előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük.    Ebből a mennyiségből kb. 80 db pogácsát kapunk, 2 tepsire valót.   Nagyon finom, könnyű pogácsa lesz belőle!     
  Vissza 
 |