Cukkinikrémleves
CUKKINIKRÉMLEVES
(8 adag)
Hozzávalók:
1 kg cukkini
3-4 evőkanál olaj
3 db közepes krumpli
1,5 liter forró víz
Fél kiskanál só
2 db húsleves kocka
2 db Lestyán levél (vürce)
2 dl hideg víz
1 evőkanál liszt.
Elkészítés:
A cukkinit és a krumplit megmossuk, meghámozzuk őket. A cukkinit karikákra, a krumplit pedig kockákra vágjuk.
Mindkettőt megpirítjuk az olajon, majd felöntjük 1,5 liter forró vízzel és hozzáadjuk a húsleves kockákat. Addig főzzük őket, míg meg nem puhulnak. Ekkor leszűrjük a krumplit és cukkinit vagy kiszedjük őket egy másik edénybe és annyi levet öntünk rá, amiben főtt, amennyi ellepi. Kézi robotgéppel összepépesítjük, majd hozzáöntjük a többi levet is. Jól elkeverjük. A hideg vízben elkeverjük a lisztet és azt is a leveshez öntjük. Hagyjuk forrni még kb. 5 perig, majd lehúzzuk a tűzről. Belerakjuk a forró levesbe a Lestyán leveleket, mellyel díszítjük és ízesítjük is.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Ezt a levest nagyon sűrűn elkészítem. De nem szoktam meghámozni a cukkinit és burgonyát, olajat meg lisztet sem teszek bele. Fehérborssal és őrölt szerecsendióval ízesítem és 2 dl tejszinnel sűrítem. A 8 éves kisfiam kedvence, igaz neki szójatejszint teszek bele, mert tejérzékeny.