Póréhagymaszósz
PÓRÉHAGYMASZÓSZ
Hozzávalók:
1 közepes szál póréhagyma
Annyi víz, ami éppen csak ellepi
Vegeta, bors, curry (ízlés szerint)
2 dl tej
1 nagykanál liszt.
Hozzávalók:
A hagymát megmossuk, karikára vágjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy szépen ellepje. Mikor puhák a hagymakarikák (kb. 10 perc) akkor hozzákeverjük a lisztes tejet. Ízesítjük, hagyjuk kicsit besűrűsödni, még egyet forralunk rajta, végül levesszük a tűzről.
Behabarhatjuk a szószunkat tej helyett főzőtejszínnel is finomabb, selymesebb lesz.
Ezt a szószt most Borzaska húshoz készítettem, de más panírozott húsokhoz is finom.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|