Túrós pogácsa
TÚRÓS POGÁCSA
Hozzávalók:
Fél kg tehéntúró
1 kg liszt
25 dkg krémsajt
5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1,5 dl tej
1 evőkanál só
10-15 dkg reszelt sajt
2 db tojássárgája
25 dkg margarin.
Elkészítés:
A tejből, cukorból, élesztőből és egy evőkanál lisztből kovászt készítünk, majd a többi hozzávalóhoz öntjük. Mindent jól összegyúrunk a tojás és sajt kivételével. Jól eldolgozzuk, majd egy órán át letakarva hűtőben kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, lisztezett deszkán 1,5 ujjnyira nyújtjuk, kiszaggatjuk, két tenyerünk között megsodorjuk a pogácsákat. Megkenjük tojással, reszelt sajtot szórunk rá és forró sütőben kisütjük. Gyorsan kell dolgozni, mert a tészta gyorsan kel. Ha van rá idő legjobb egy éjszakát keleszteni a hűtőben és másnap úgy kisütni.
Ha van egy kiló túrónk, akkor a kenhető krémsajt el is maradhat, csak mivel nekem nem volt annyi mennyiségem túróból, ezért most krémsajttal pótoltam.
A receptet, fotót küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|