SÜTŐBEN SÜLT ZÖLDSÉGKÖRET
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
2 db sárgarépa
1 szál petrezselyem
10 dkg zöldborsó (friss, konzerv, fagyasztott)
10 dkg fehér, vagy zöldbab (friss, konzerv, fagyasztott)
20-25 dkg karfiol, vagy brokkoli (lehet mindkettő vegyesen)
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
Só, bors, oregano
5 dkg reszelt trappista sajt
2 evőkanál tejföl.
Elkészítése:
Minden zöldséget átmosunk, megtisztítunk.
A hagymát, a paradicsomot, a répát és a petrezselymet s ízlés szerint feldaraboljuk. A karfiolt, vagy brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben előfőzzük.
Az olajat felhevítjük, a hagymát üvegesre pirítjuk, majd levéve a tűzről belehintjük a lisztet, és folyamatosan kevergetjük. Hozzáadjuk a többi zöldséget is (kivéve a karfiolt, vagy brokkolit), aláöntünk kevés vizet, és ízlés szerint fűszerezzük. Néhány percig pároljuk.
Kivajazott tepsibe, vagy serpenyőbe tesszük az előpárolt zöldségünket. A tetején egyenletesen elhelyezzük a karfiolokat, vagy a brokkolit. Rászórjuk a reszelt trappista sajtot és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 20-25 percig sütjük, míg a sajt szépen megolvad.
Kivéve a sütőből tejföllel locsoljuk meg.
Még melegen tálaljuk. Sültekhez, panírozott húsokhoz kiváló köret!
A receptet, fotókat küldte: Marcosan-Molnár Mária, Kanada, Winnipeg város.
Megjegyzés: Csak olyan serpenyőt használjunk, amelynek a nyele bírja a sütőt! (mggy. szerk.)