Rántott felvágott
RÁNTOTT FELVÁGOTT
Hozzávalók:
(3 személyre)
6 szelet ujjnyi vastagságú felvágott (Párizsi)
1 db tojás
1 dkg parmezán sajt - ízlés szerint
Liszt
Zsemlemorzsa
Pici szezámmag
Só, Vegeta, bors, oregano
BBQ szósz, vagy öntet
1 gerezd foghagyma.
Elkészítése:
A szeletelt felvágottakat alaposan bekenjük a BBQ szósszal, vagy öntettel.
Az összezúzott fokhagymát rászórjuk, majd lefedjük, és hűtőbe tesszük pár órára (2-3 óra) pácolódni. (Lehet egy egész éjszakát is.)
A panírozáshoz a lisztbe pici sót szórunk. A tojásba sót, borsot illetve reszelt parmezán sajtot is szórhatunk. A zsemlemorzsába szezámmagot, pici Vegetát és oregano fűszert keverünk.
A felvágottakat bepanírozzuk és forró olajban aranysárgára, és ropogósra sütjük.
Frissen, forrón tálaljuk. Köretként sült burgonyát, sütőben sült zöldségköretet kínálhatunk.
A receptet, fotókat küldte: Marcosan- Molnár Mária, Kanada, Winnipeg város.
Megjegyzés: Ha nincs időnk, kedvünk stb. a pácoláshoz, anélkül is nyugodtan ki lehet rántani a párizsi, vagy hasonló felvágottat.. Érdemes a szeleteket fél cm vastagon néhányszor bevagdosni a szélén, így sütéskor nem fognak felpöndörödni. Főzelékre feltétként is kínálhatjuk. (mggy. a szerk.)
Vissza
|