Karfiolkrémleves
KARFIOLKRÉMLEVES
Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
2 szál sárgarépa
1 db közepes burgonya
1 evőkanál olaj
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
Húsalaplé, vagy 1 db marhahúsleves kocka
Só, petrezselyemzöld.
Tálaláshoz:
Levesgyöngy, vagy pirított zsemlekocka.
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, néhány csíkot zsülienre vágva* vízbe áztatunk (ez lesz a díszítés), a többit kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, kisebb darabokra vágjuk, megmossuk.
A vaj és olaj keveréken megpirítjuk a kockára vágott sárgarépát, meghintjük egy evőkanál liszttel, tovább pirítjuk egy percig kevergetve, majd felöntjük húsalaplével. Hozzáadjuk a burgonyát, a karfiolt, ízesítjük sóval, petrezselyemzölddel. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, kb. 20 perc alatt minden zöldség puha lesz.
A levesből egy merőkanálnyit habverővel a tejfölhöz keverünk, majd a levesbe visszaöntve pár percig csendesen főzzük tovább. Végül turmix gépben, vagy kézi mixerrel pürésítjük a levest.
Forrón, leves gyönggyel, a zsülienre vágott sárgarépával tálaljuk.
*Julienne-vágás (zsülienre vágás): "zöldségmetélt", vékony csíkokra szeletelt leveszöldség.
Vissza
|
Jo lett,koszonjuk.