Levesek : Tárkonyos csirkeraguleves |
Tárkonyos csirkeraguleves
TÁRKONYOS CSIRKERAGULEVES
Hozzávalók:
2 db csirke felső comb, 1 db csirkemell, csirke mája, zúzája
1 közepes fej hagyma
0,5 dl olaj
1 kávéskanál tárkony
Friss petrezselyemzöld
20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, gomba, karfiol, karalábé)
Só, bors,
1 liter húsleves (húsleves kockából is készíthetjük)
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál liszt
Fél citrom leve.
Elkészítés:
A húsokat kicsontozzuk, az aprólékkal együtt kis kockákra vágjuk. A hagymát is apró kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük húsokat, és addig pároljuk, míg kifehérednek.
Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, tárkonnyal, az apróra vágott petrezselyemzöld felével, és kevés citromlével. Hozzáadjuk a kockázott zöldségeket és egy kicsit kevergetjük, pároljuk, majd felöntjük a húslevessel.
Ha a hús és a zöldség már majdnem puha, akkor adjuk hozzá a zöldborsót. Végül 2 dl főzőtejszínnel elkeverjük a lisztet, hozzáadunk egy merőkanálnyi levest, csomómentesre keverjük, majd a levesbe visszaöntve besűrítjük azt. Még egyszer felforraljuk és a maradék citromlével, petrezselyemzölddel utóízesítjük.
A receptet, fotót küldte: Szem Lászlóné, Rózsika, Bácsbokod.
Vissza
|
Nagyon,nagyon finom lett ez a leves,Gyongyike!Gratula az egesz oldalhoz!
hgg
gfdd