Málnás krémes
MÁLNÁS KRÉMES
Hozzávalók:
Tészta:
15 db tojássárgája
15 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
7 evőkanál liszt
Negyed kiskanál szódabikarbóna
2 evőkanál olaj.
Krém:
15 db tojásfehérje
30 evőkanál kristálycukor
4 csomag málnás puding (de lehet vaníliás, vagy csokis is)
1 liter tej.
Tetejére:
Fél liter habtejszín, 4-5 rúd főzőcsokoládé.
Elkészítés:
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, végül belekeverjük a liszt, szódabikarbóna, sütőpor keverékét. Zsírozott, vagy margarinozott és lisztezett tepsibe öntjük. 170 C fokon sütjük 38 x 40 cm es tepsiben.(Akinek kisebb a tepsije vegye mindenből a felét).
A liter tejben megfőzzük a pudingokat, amit előzőleg elkevertünk pici tejjel és 10 evőkanál cukorral. A kész pudingot többször kevergessük meg., de nem szabad megvárni, hogy teljesen kihűljön, mert én úgy jártam, és így picit szemcsés lett. A 15 tojásfehérjét 20 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérje jó kemény kell, hogy legyen, mert mikor a puding már nem forró, de még meleg, akkor óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével. Ezt kenjük a piskótára és legjobb 1-2 órára hűtőbe tenni.
A tejszínt felverjük és a krém tetejére kenjük, majd a csokit felolvasztjuk 1 dl vízben és meglocsoljuk vele a krémest.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|