Húsos - zöldséges - rizses muszaka
HÚSOS-ZÖLDSÉGES-RIZSES MUSZAKA
Hozzávalók:
50 dkg darált hús (lehet csirke és disznó egyaránt)
35 dkg rizs
2 szál sárgarépa
4 db nagyobb krumpli
30 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
Fél liter paradicsomlé
Olaj
Só, bors, Vegeta ételízesítőpor
1 kerámia tál.
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, és apróra vágom, majd megfonnyasztom 3-4 kanál olajban. Ráöntöm a kiválogatott és megmosott rizst, ízlés szerint sózom és felengedem 1 liter vízzel. Amikor besűrűsödött leveszem a tűzről. Inkább legyen lágy, puha a rizs. A krumplikat megmosom, megpucolom, és kis kockákra vágom. A sárgarépát ugyancsak megmosom, megpucolom és kockákra vágom. A zöldborsót, felkockázott sárgarépát és a krumplit is megfőzöm 1 liter vízben 2 kiskanál Vegeta ételízesítővel.
Időközben néhány kanál olajban szép barnára pirítom a darált húst. Sózom, borsozom és ízlés szerint Vegetált is teszek bele. Ez kb. 10 perc. Mikor megfőttek a zöldségek leszűröm a vizet.
Fogom, a kerámia tálat kikenem olajjal és elkezdem a rétegezést. Egy sor főtt rizs, egy sor hús, egy sor puhára főzött zöldség (sárgarépa, krumpli és borsó). Utána megint, rizs, hús és zöldség. Villával kis lyukakat nyomok egészen az aljáig. Megöntözöm fél liter paradicsomlével. És berakom sütni kb. 35-40 percre 180 Celsius fokra állítva a sütőt.
Tanácsok:
A kerámiatálat használat előtt legalább fél órára áztassuk vízbe, és hideg sütőben kezdjük a sütést. Így a tálunk biztos nem fog megrepedni!
Próbáltam már úgy is a muszaka elkészítését, hogy a darált húst összekeverem a rizzsel és úgy rétegezem – így még finomabb lesz!
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|