Tejfölös pogácsa
TEJFÖLÖS POGÁCSA
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
2 dl tejföl
2 db tojás
3 mokkáskanál só
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkáskanál cukor
10 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A langyos tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Kelesztő tálban az átszitált lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A közepére mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojások sárgáját és a sót. Közepes keménységű tésztát dagasztunk, majd lefedve, a duplájára kelesztjük.
Lisztezett nyújtólapon ujjnyi vastagra nyújtjuk. Bekockázzuk, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két kezünk között kicsit meg is sodorgathatjuk. A leesett darabokat újra összegyúrjuk, és szaggatjuk. Ebből a mennyiségből kb. 70 pogácsa lesz, 2 tepsire való.
Vajazott tepsire sorakoztatjuk őket, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és mindegyikre teszünk egy pici reszelt sajtot. (Ha néhányra nem jut sajt, szórjunk rá szezámmagot.)
Előmelegített sütőben megsütjük. (200 C fokon, alsó-felső állásnál kb. 30 perc.)
Frissen, de nem forrón adjuk asztalra. Finom sörkorcsolya.
Vissza
|
nagyon finom a pogácsa