| 
 Sajtos ropogósSAJTOS ROPOGÓS     Hozzávalók: 1 kg liszt 25 dkg margarin 30 dkg trappista sajt lereszelve Só ízlés szerint (1 evőkanál) Tejföl, amennyit felvesz. (Kb. 0,5 liter tejföl kell hozzá. Persze, ha házi, zsírosabb, sűrűbb a tejföl akkor több kell, ha gyengébb, akkor kevesebb, hisz hígabb. A lényeg, hogy összeálljon a tészta, és jól tudjunk golyókat formázni belőle.)     Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Kis kis golyókat formázunk belőle, és tallérsütőben kisütjük őket.   Finom ropogós tallérokat kapunk, melyeket kihűlés után papírdobozban tárolunk, hogy sokáig ropogósak maradjanak. (már ha maradnak).     Kiváló ropogtatni való, finom sörkorcsolya. Ez egy régi családi receptünk, jó szívvel ajánlom mindenkinek!     A receptet, fotókat küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.        Vissza |