Sajtos ropogós
SAJTOS ROPOGÓS
Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg margarin
30 dkg trappista sajt lereszelve
Só ízlés szerint (1 evőkanál)
Tejföl, amennyit felvesz. (Kb. 0,5 liter tejföl kell hozzá. Persze, ha házi, zsírosabb, sűrűbb a tejföl akkor több kell, ha gyengébb, akkor kevesebb, hisz hígabb. A lényeg, hogy összeálljon a tészta, és jól tudjunk golyókat formázni belőle.)
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Kis kis golyókat formázunk belőle, és tallérsütőben kisütjük őket.
Finom ropogós tallérokat kapunk, melyeket kihűlés után papírdobozban tárolunk, hogy sokáig ropogósak maradjanak. (már ha maradnak).
Kiváló ropogtatni való, finom sörkorcsolya. Ez egy régi családi receptünk, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
A receptet, fotókat küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Vissza
|