Sajttekercs
SAJTTEKERCS
Hozzávalók:
30 dkg trappista sajt
3 db főtt tojás
30 dkg párizsi
15 dkg vaj, vagy margarin
1 db kisebb fej hagyma
Petrezselyemzöld
Só, frissen őrölt bors.
Elkészítés:
Forrásban lévő vízbe tesszük a sajtot, lefedve 30-35 percig főzzük, addig elkészítjük a krémet:
A tojásokat keményre főzzük, ha kihűltek, egy tálba reszeljük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a tojáshoz adjuk. Belereszeljük a hagymát, hozzáadjuk a vajat, és ízesítjük sóval, borssal. Jó krémesre kikeverjük.
Ha már puha a sajt, leszűrjük, és alufóliával borított gyúródeszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. A kinyújtott sajtra fektetjük a párizsi szeleteket egymás mellé, majd rákenjük a tojáskrémet. Feltekerjük, és alufóliába csomagolva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt szeleteljük.
Gyorsan kell dolgozni a megfőtt sajttal, mert hamar megdermed. Nagyon látványos, hideg előétel.
A receptet, fotókat küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Vissza
|
fincsi!