Csokis keksz
CSOKIS KEKSZ
Hozzávalók:
12,5 dkg vaj
12,5 cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg zabpehely
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 db tojás
10 dkg csokoládé.
Elkészítés:
A vajat megolvasszuk, elkeverjük benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a lisztet, a darált diót, a zabpelyhet, a sütőport, a cukrozatlan kakaóport, és jól összekeverjük egy fakanállal. Beletesszük a tojásokat és az apróra vágott csokoládét és újra elkeverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, kicsit ellapítjuk, és kivajazott tepsire sorakoztatjuk. Fontos, hogy kellő távolság legyen közöttük, sütéskor megnőnek, és össze fognak érni, mint nálam, ami konyhai bakinak számít..
200 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt elkészülnek a csokis kekszek.
Finom, kívül kicsit roppanós, belül puha, az íze pedig vadítóan csokis. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészülő finomság, és csak 1 lábos, meg egy tepsi amit el kell mosogatni:)
Az ötlet, és a recept Hajnaltól származik, köszönet érte!
Vissza
|
Ez egy szuperjó recept! Én darált helyett apróra tört dióval csináltam, illetve sima zabpehely helyett zabpelyhes-mazsolás-kukoricapelyhes műzli keveréket használtam.. én amúgy nem szeretem a sütibe a mazsolát, de így nagyon izlett. :) Illetve a lényeg: nem vagyok sütés-főzésben szakértő, de nekem a 200 C fok soknak bizonyult, picit odaégett a kekszek széle. Lehet, hogy valamit rosszul csináltam, de azért gondoltam ez az infó talán hasznos lehet. :)
Andi köszi az infokat, jó, hogy beírtad! A 200 fokra: minden sütő másképpen süt, a Sajátodat Neked kell kiismerni! Nekem a 200 fok jön be, általában ezt használom. (Az viszont már más kérdés, hogy VALÓJÁBAN hány fok lehet belül?, nincs mérőm, lehet, hogy venni kéne egyet....)
További jó sütögetést kívánok! Gyöngyi (a szerk.)