Bólé vegyes gyümölcsökből
BÓLÉ VEGYES GYÜMÖLCSÖKBŐL
Bólé: Gyümölcsökből és szeszesitalokból készített ital.
Hozzávalók:
1 doboz darabolt ananász (konzerv)
1 üveg őszibarackbefőtt
1 üveg körtebefőtt
Rumos meggy (befőtt)
4 db narancs
3 kiwi
2 db mandarin
7 dl vörösbor
7 dl édes pezsgő.
Elkészítés:
Az őszibarackot, a körtét, a hámozott és gerezdekre szedett narancsot és mandarint, a kiwit kisebb darabokra vágjuk, és bólés tálban (üveg tálban) összekeverjük a többi gyümölccsel. Felöntjük vörösborral, és hűtőbe tesszük. Tálalás előtt öntsük hozzá a lehűtött pezsgőt.
Mennyiségek csak irányadók, hisz ez a társaság nagyságától függ. A gyümölcsök összetétele is változtatható, pld. lehet csak ananászból is készíteni, akkor Ananász bólét kapunk. Tehetünk hozzá kevés konyakot, vagy narancslikőrt, vagy barackpálinkát is. Mély, öblös poharakban tálaljuk, kiskanállal, vagy kis villával, hogy a gyümölcsöket is el lehessen fogyasztani.
A bólékkal érdemes vigyázni, mert a bennük lévő cukor és szénsav hatására az alkohol sokkal könnyebben és gyorsabban szívódik fel, ezért óvatosan kortyolgassuk!
Vissza
|